Съпругата на убития пастир в с. Антон разказа пред bTV, че съпругът ѝ е поискал 50 лева от работодателя си по телефона, след това излязъл и повече не се прибрал.

В късните часове в неделя е подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние. Починалият е на 28 години и е пастир. Той е намерен на улицата, а по тялото му е имало видими следи от побой.

“Тук ме спря патрулката и ми каза: Иван е свършил курса и аз попитах: Как така е свършил курса - и той: Иван лежи там мъртъв. Това за мен не е човешко, не е човешко. Оставят едно 11-месечно бебенце сираче", каза съпругата на убития.

От прокуратурата съобщиха за bTV, че за убийството е задържан за 72 часа неговият работодател - арендаторът Дончо Петров, а днес е задържан и брат му - Красимир Петров.

От няколко дни в неизвестност е и още един пастир, който живеел заедно с Иван, разказват местните.

Хора от селото, които също се занимават със земеделие, разказват, че са подавали десетки жалби в полицията и прокуратурата заради заплахи от страна на братята арендатори. 

"Не сме имали жалби и заплахи, или за някакво агресивно поведение, ако е имало някакво оплакване, винаги сме препращали към полицията", каза от своя страна кметът на с. Антон Андрей Симов.