Специализираният наказателен съд отхвърли искането на разследваната за корупция бивша заместник-кметица на столичния район "Младост" – Биляна Петрова да напусне ареста.

Според назначената от Съда медицинска експертиза, Петрова може да се лекува и под стража, въпреки здравословните си проблеми, предаде БНР. На Биляна Петрова обаче е осигурен личен преглед при още специалисти. Заболяванията на Петрова не изискват болничен престой според д-р Адриана Русева. 

Това предизвика реакцията на защитата й, според която вещото лице е изследвало и въпроси, които не са му възложени от съда и прави изводите си без да се е запознала с условията в ареста.

Защитата на Петрова поиска освобождаването й от ареста с мотивите, че не е участвала в корупционна схема с кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и бившия районен кмет Петко Дюлгеров по изнудването на бизнесмена Александър Ваклин. 

Обвиняемата се разплака в съдебната зала и съдът даде почивка. След това стана ясно, че Биляна Петрова остава под стража - решение, което тя може да обжалва на пред Апелативния специализиран съд.