Делото за блъснатата в Пловдив на автобусна спирка 16-годишна ученичка Катерина Матеева няма да има продължение. Пловдивският апелативен съд отхвърли искането на главния прокурор Сотир Цацаров за преразглеждане на присъдите на гръцкия студент Христос Боскос и Васил Калев, които се разминаха само с глоби и административни наказания.

Главният прокурор настояваше за подвеждане под наказателна отговорност на двамата водачи, виновни за причинената на момичето травма.

На 19 май 2014 г. управляваният от Христос Боскос спортен автомобил преминава на червено и се врязва с 98 км/ч в колата на Васил Калев. След удара спортният нисан помита автобусна спирка и 16-годишно момиче, което оцелява по чудо.

Според апелативния съд  не е налице нарушение на материалния и процесуалния закон, поради което няма основание за отмяна на атакуваното решение на Пловдивския окръжен съд  и връщане на делото за ново разглеждане.

Решението на апелативните магистрати можеше да се окаже ключово  в тълкуването на закона при плащането на обезщетения на  жертвите при пътно-транспортни произшествия.И до днес прегазената от Боскос ученичка не може да се възстанови от травмите си.