Бащата от Мездра, в чийто дом е бил прострелян осемгодишният приятел на сина му, остава в ареста за постоянно. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост след игра между двете деца.

Днес дядото на жертвата се е срещнал с главния прокурор, който го е уверил, че се извършва детайлно разследване по случая с цел да се изясни обективната истина.

Според обвинението бащата неправилно е съхранявал огнестрелни оръжия и боеприпаси в имота, но не е предвиждал и не е желаел последствията. 

Междувременно психолози от Държавната агенция за закрила на детето и МОН започнаха работа с потърпевшите. Проведени са разговори, както със съучениците на двете момчета, които са били в един клас, така и с потърпевшите семейства.

„Това, което координирахме с колегите, е, че към момента съумяват да преработят случилото се, посрещат го адекватно и на този етап няма някакви ексцесни изблици или тревожни симптоми“, заяви Димитър Цветков, психолог, консултант по кризисна интервенция към ДАЗД.

„Зловещата част от това престъпление е опит за прикриване на убийството, тук не става въпрос за самия извършител, а от цялото семейство“, коментира дядото на жертвата Тома Томов.

Досъдебното производство за смъртта на детето е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура-Враца и Апелативна прокуратура-София.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!