Ямболският окръжен съд остави в ареста с постоянна мярка Иван Пачелиев. Бившият легионер е обвинен за убийството на фелдшера от тополовградското село Орешник. 

На излизане от съдебната зала Пачелиев каза, че е невинен, а защитата му поиска по-лека мярка поради липса на достатъчно доказателства.

Съдът обаче реши, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление и му наложи най-тежката мярка. Тя може да бъде обжалвана в 7-дневен срок.

Фелдшерът на село Орешник бе убит по време на дежурство в здравната служба, а престъплението е извършено с нож.              

“Основанието е тежестта на обвинението и събраните до момента доказателства, които са достатъчни да се направи някакво обосновано предположение. Назначени са множество експертизи на събраните веществени доказателства, извършени са няколко претърсвания и изземвания с одобрението на съда, разпитани са всички свидетели", обясни Живко Илиев - наблюдаващ прокурор.

Служебният защитник Димитър Ников съобщи, че е направил искане обвиняемият да може да бъде настанен в психиатрично заведение за 30 дни, за да му бъдат направени изследвания за психичен и психологичен статус. 

Наказанието, което законът предвижда за такова тежко престъпление, е 20 години затвор или доживотен без замяна.