Бившият легионер Иван Пачелиев получи обвинение за убийството на 72-годишният фелдшер на село Орешник. 

Обвинението е за причиняване на смърт на медицинско лице, на работното му място, за което най- тежкото наказание е доживотен затвор, без право на замяна.

Иван Пачелиев влиза в здравната служба като пациент с наранена ръка. Прегледът отключва агресия  и той напада фелдшера с хладно оръжие. После заключва здравната служба и си тръгва.

В задържането на бившия легионер се включиха спецчастите. До момента той не посочва мотив.

По никакъв начин не е оказва съдействия на службите, уточнява и комисар Ангел Цанков – директор на ОД на МВР Хасково.  

Свидетелски показания и видеозаписи сочат, че Пачелиев  е извършителя. Основното доказателство обаче липсва.

Строго охраняван Иван Пачелиев днес отново влезе в дома си, където полицията втори ден издирва оръжието на престъплението.
 
Това е третият му арест за последната година и половина. Между задържанията е настаняван и в  психиатрия. 

bTV научи, че заключението на лекарите  е, че мъжът не е психично болен, а има личностово разстройство и може да носи наказателна отговорност.

Сега предстои нова експертиза, с която да бъде доказано, дали страда от някакво психично заболяване, което е пряко относимо към неговата вменяемост, уточни Дойчин Дойчев – окръжен прокурор на Ямбол.

В момента на убийството, бившият легионер е на свободата под парична гаранция. Заради стрелба по полицаи, в опит да му връчат призовка, последвана от денонощие обсада отново на спецчастите на дома му.

Свободата му беше платена с пари на селото, което го подкрепи и с протест.

Убитият фелдшер не е бил конфликтен. Близките  му искат сурово наказание.

От лекарския съюз  определиха убийството на фелдшера на работното му място, като преминаване на всички човешки и морални граници.