Трети поред парламентарни избори за една година доведоха страната до невъзможност да бъде създадено правителство с ясна идеология и конкретни цели за това каква България искаме да имаме след 4 години. Това каза в парламента Деница Сачева, депутат от ГЕРБ-СДС.

"Това ясно говори от бързо скалъпеното коалиционно споразумение, в което не виждаме нито цели, нито индикатори. Това е една коалиция от 4 партии плюс с квота на президента, която ни предлага правителство с три фракции – корпоративна, партийна и откровено милиционерска", допълни Сачева.

По думите й корпоративна е в лицето на собственика на една от най-големите куриерски компании в страната и председателката на Българския фармацевтичен съюз, "която ще трябва да управлява милиарден здравен бюджет, в който 37% от разходите отиват за лекарства".

"Партийна в лицето на лидера на почти стопилата се до степен на заличаване Българска социалистическа партия. Партия, която няколко пъти фалира България – днес ще управлява икономиката й. Милиционерска, специална квота на президента Румен Радев в лицето на силовите министри", заяви Деница Сачева.  

Според нея отделянето на растежа и иновациите от икономиката е абсурдна идея и това значи повече от 50 процента от държавната администрация да бъде унищожена.

Властта е разпределена на порции, допълни депутатът от ГЕРБ-СДС.

По структурата ще ги познаете, за нас тя е ясна и затова няма да ги подкрепим, но скоро ще стане видна и за гражданите, отбеляза Деница Сачева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!