Неповторимата Стоянка Мутафова ще отбележи „70 години на сцена” със специален спектакъл-юбилей на 2 февруари в Зала 1 на НДК. „Г-жа Стихийно бедствие” ще бъде в светлините на прожекторите на връх рождения си ден точно в 19:30 ч.

На сцената ще стъпят и много нейни приятели и колеги, за да я уважат и поздравят. Сред тях ще са Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, „Тоника Домини” и още от най-големите звезди на родната театрална и музикална сцена.

Цената на билетите за спектакъла струват от 20 до 70 лв. според мястото в залата. Поради големия интерес към събитието, в продажба се пускат и местата на втория балкон в залата. 

„Кралицата на българската комедия”, както я описва „Ройтерс”, има в актива си изключително богата палитра от роли. Първата ѝ е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. е в Народния театър. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов”, където работи от 1956 г.

Мутафова участва в много от емблематичните български филми като „Специалист по всичко”, „Любимец 13”, „Топло”, „Бялата стая”, „Кит”, „Езоп” и други