Може да се очакват още обвинения за неизгодната сделка, ощетила община Перник за над милион лева, каза пред bTV говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова.

Вчера за схемата бяха задържани бивш кмет и изпълняващ длъжността кмет на града.

Кръгът на обвиняемите лица по това разследване не е изчерпан, продължаваме да събираме доказателства и е възможно да достигнем и до други обвинения, каза говорителят.

Доказателствата, с които прокуратурата разполага, са основно доклад на Агенция за държавна финансова инспекция, множество свидетелски показания, документите, които вчера иззехме от Общината и веществени доказателства, събрани в рамките на вчерашните претърсвания, каза Арнаудова.

По думите ѝ само от действията на двамата кметове и само за три месеца общината е ощетена с над 1,2 млн. лв. за дейности, които реално са изпълнени от друга фирма, получила за тях малко повече от 500 хил. лв.

За думите на премиера Бойко Борисов, че вижда сценарий, който да повтори събитията от 2013 г., довели до падане на кабинета Арнаудова посочи, че прокуратурата следи внимателно какво се представя по медиите, но до този момент няма основания за самосезиране. Ако постъпи сигнал, ще изпълним задълженията си по закон и ще проверим, увери тя.