Обвиненият за убийството на 7-годишно дете Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания. Това обяви в „Тази сутрин” говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Дал е обяснение за своето поведение с прекомерната употреба на алкохол, обяснил е механизма за причиняване на нараняванията. Използвал е камък, което съвпада с причината за настъпване на смъртта – тежка черепно-мозъчна травма”, заяви още тя.

Разследването е доказало, че обвиненият за тежкото престъпление е закупил алкохол от местното заведение. Предстои експертиза да установи дали има дактилоскопни следи от него. 

Румяна Арнаудова посочи, че предстои прокуратурата в Сливен да поиска най-тежката мярка за неотклонение, а съдът да насрочи още днес гледането ѝ. По думите ѝ обвиняемият твърди, че не е познавал жертвата.

„Делото е в напреднала фаза на развитие, защото сме разпитали почти всички свидетели, които имат отношение и информация по случая”, допълни Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор каза, че нямат данни за неадекватна медицинска първа помощ при детето, каквито обвинения имат близките. Тя каза още, че травмата на момичето е била несъвместима с живота.

„Има и множество травми по тялото на детето – счупени са почти всички ребра, тежки разкъсвания. Абсолютно необратим е бил този процес”, посочи Арнаудова.

Тя коментира и друг актуален криминален сюжет - убийството в района на Негован.

Убиецът е познавал добре жертвите и затова те не са обявени за издирване. Това е една от версиите, върху които работят от прокуратурата.

„Със сигурност може да се каже, че трупът на една от жертвите е на жена. По отношение на другия труп – не можем да твърдим със сигурност, че е от мъжки пол. Продължават действията по разследването. Като разберем кои са жертвите на престъплението, по-лесно ще открием извършителя”, допълни Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор каза още, че смъртта е причинена преди разчленяването – от огнестрелно оръжие. Това е потвърдено от криминалисти, които са окрили входно-изходни рани по черепите на двете жертви.

Очаква се експертиза, която да отговори на въпроса кога са извършени убийствата.