7-годишната Кристин беше открита изнасилена и в безпомощно състояние в петък от близък на родителите ѝ. Той веднага се обадил на тел. 112. Близките на детето казват, че лекарят, който се е отзовал на сигнала, се е държал неадекватно.

По думите им, той е седнал отпред в линейката и не е обърнал внимание на детето.  

„Като дойде линейката – един възрастен човек, но не му видях физиономията, само държи чантата. Аз занесох дрешките да я облечем. Той дреме, не помогна да я качат. Седна отпред на седалката и тръгнаха. Мен не ме пуснаха. Остави жената сама, а той се качи при шофьора, не отиде при детето да му даде помощ. Виновен е, той изобщо не обърна внимание, тук трябваше да хвърли чанта-манта и да види, да пипне детето тук-там – то беше живичко”, каза Красимир Георгиев, дядо на момичето.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес в Сливен е ден на траур, а в местната болница ще се гледа мярката за неотклонение на Мартин Трифонов, обвинен в изнасилване и убийство момичето.

Той е под засилена полицейска охрана, а до него достъп има само медицинския персонал и разследващите.

Снимка: btvnovinite.bg

Заподозреният е окован с белезници и не му се позволява да напуска стаята. Според служебния защитник на обвинения за бруталното убийство, Мартин е направил пълни самопризнания.

„Напълно признава вината, осъзнава това, което е извършил и естествено, съжалява за стореното, което е направил. Той просто го е наблюдавал детето и е взел решение да извърши това престъпление. Като жестокост – нямам друг подобен случай. Това е човек, който добре разсъждава, услужлива памет има, за мен си е напълно нормален, но вече експертизите ще постановят”, коментира адв. Димитър Димитров.

Юристът предположи, че съдът ще даде на мъжа доживотна присъда без право на помилване.

Съученик и приятел на Мартин Трифонов заяви, че обвиненият в тежкото престъпление е бил тормозен в училище.

„Беше от по-бедно семейство, имаше много проблеми в семейството, той самият не успяваше да идва на училище, но беше много тих, спокоен, с никой не се е държал лошо”, разказа Звезделин Михайлов.