Полицията търси самоличността на хората, чиито тела бяха открити вчера край водоема в Негован. Преглеждат се списъците с обявените за издирване.

Телата са на мъж и жена. И двамата са с прострелни рани в главите. Те са били разчленени и изхвърлени край водоема. На този етап не може да се каже кога е настъпила смъртта.

В претърсването на района бяха включени и следови кучета. Оглед беше направен и на водоема, в който по това време се къпеха хора, излезли на излет.

Служители на МВР са открили портмоне, в което е имало ключ за автомобил и монети. По информация на bTV, едно от телата е на възрастна жена.

Убиецът е познавал добре жертвите, намерени край Негован и затова те не са обявени за издирване. Това е една от версиите, върху които работят от прокуратурата.

„Разследва се не само дали тези лица са обявявани в предходните месеци за издирване, но се провеждат оперативно-издирвателни мероприятия и за това да не са обявявани. Тъй като е напълно възможна и версията те да са били убити от своя родственик, който разбира се няма интерес да ги обявява за общодържавно издирване”, коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.