Президентът Румен Радев с нов коментар за Крим и напрежението с Турция. Ето какво каза държавният глава в Пловдив на официалното закриване на предизборната си кампания. В Пловдив Радев заяви, че въпросът е абсолютно ясен.

"Анексацията на Крим е в нарушение на международното право, но както казах снощи - има реалности в политиката и в момента Крим е руски", зяви Румен Радев.

Радев коментира и отношенията ни с Турция след вчерашните изявление на Бойко Рашков, че страната се меси в изборите в България.
 
„В момента се обобщава цялата информация в Турция, но мога да кажа нашите отношения с Турция са важни, тя е важен съсед, и приятел, и партньор, но отношенията ни, както винаги съм подчертавал, и на нашите срещи с Ердоган, трябва да се основават на равноправие, взаимно уважение, всяка една държавна намеса в изборите на друга държава е недопустима“, коментира Радев.

Румен Радев и Илияна Йотова закриха кампанията си от Пловдив, подкрепени  от Кирил Петков и Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

„За разлика от други, ние не се срамуваме да застанем един до друг, да покажем, че имаме общи цели и каузи в името на България, ще се радваме да докажем, че се сформира правителство, което да прокара необходимите реформи и да работи за европейско правителство на България, а не за България на шкафчета и чували“, отбеляза кандидатът за президент.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!