„Няма никаква драма. Въпросът е абсолютно ясен. Анексацията на Крим е в нарушение на международното право, но както казах снощи има реалности в политиката и в момента Крим е руски“. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти в Пловдив.

По-рано през деня Украйна привика българския посланик в страната заради изказването на Радев по време на предизборен дебат, че Крим „в момента е руска територия“. 

"Много отдавна ние сме част от онези европейски лидери като канцлера Меркел и президента Макрон, които твърдят, че отдавна трябва да се възстанови срещата на върха ЕС-Русия, където всички тези теми да бъдат сложени на масата, защото санкциите срещу Русия, по мнението на много специалисти, вече не дават резултат. За съжаление, това решение през юни месец беше блокирано, но ние продължаваме да се надяваме. Всичко трябва да се реши на масата на преговорите", каза вицепрезидентът Йотова.

„Нашите отношения с Република Турция са важни. Турция е важен съсед, партньор и приятел, но отношенията ни, както винаги съм подчертавал на нашите срещи с президента Ердоган, трябва да се основават на равноправие и уважение. Всяка една държавна намеса в изборите на друга държава са недопустими. В момента проверяваме всички факти за такава намеса“, каза Радев по повод на излезлите информации за намеса на Анкара във вота на 14 ноември.