Държаният глава Румен Радев посрещна президента на Република Косово Вьоса Османи. Във фокуса на официалното посещение е засилването на двустранните отношения между София и Прищина.

Снимка: БГНЕС

Радев и Османи обсъдиха теми от двустранния и регионален дневен ред и в интеграцията на Западните Балкани в Европейския съюз. Във фокуса на разговорите беше и засилването на сътрудничеството в сферата на икономиката, инвестициите, енергетиката, туризма, образованието и културата.

„Гарантирам, че България ще продължи да бъде ангажирана със стабилността, сигурността и мира в нашия регион“, заяви българският президент.

Снимка: БГНЕС

„Бих искала да изкажа благодарност на президента Радев за посрещането, както и на останалата част от делегацията, и на военнослужещите, а също и на България за подкрепата, която досега е оказвала на Република Косово“, каза Вьоса Османи, президент на Република Косово.

Вьоса Османи ще бъде удостоена с почетния знак на Софийския университет – огърлица. Тя ще се срещне и с председателя на парламента Вежди Рашидов и със столичния кмет Йорданка Фандъкова.