Президентът Румен Радев също реагира на днешните действия на властите по кризата с чумата по животните. Той е на посещение в авиобаза Граф Игнатиево.

Той смята, че оставките в земеделското министерство няма да решат въпроса с поминъка на хората в Странджа и за да бъде решен въпросът, трябва всеобхватен подход.

Радев посочи, че обмисля дали да свика Консултативен съвет за национална сигурност, но не каза дали ще го направи. По думите му предпочита първо да види правителството как ще реагира на тази ситуация. Според него да се „хвърлят пари на тези хора, които дори не покриват загубите им, не е достатъчно.”

„Протестът, който беше постигнал така обявено някакви успехи вчера не кореспондира изобщо с техните нужди и виждане как да възстановят поминъка си. Проблемите остават и те растат”, каза още държавният глава.

Президентът коментира твърденията, че по време на неговото служебно правителство са събрани 120 млн. лв. по-малко в хазната и са отишли в сивия сектор. "Служебното правителство остави 1,6 млрд. лв., нека кажат къде са. Служебното правителство събра просрочени вземания от много години, то ги събра, особено в сферата на енергетика. Това ме навява на мисълта, че там нарочно от определени компании не са търсени тези вземания", посочва президентът.

Той откри параклис в Граф Игнатиево и пак припомни проблемите с недостатъчния нальот и недостатъчната техника за военните летци.