Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки.

Така президентът Румен Радев коментира отказа на лидера на БСП да подаде оставка и да бъде избран нов председател на днешния Конгрес на партията. Държавният глава добави, че очаква България да има единна, сплотена политическа опозиция.

Според Румен Радев, без опозиция всяка власт остава без коректив.

Снимка: БГНЕС

„Много е важно България да не остава без опозиция,това ще бъде пагубно за нашата демокрация,аз мисля, че г-жа Нинова се е доказала като  човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки”, каза той.

Държавният глава допълни, че един лидер на партия не трябва да се води само от това как той лично се чувства, а как се чувства партията му, за да бъде силна. Той допълни, че няма никаква информация за днешния Конгрес на БСП.

Румен Радев изрази очакването си България да има единна, сплотена политическа позиция, защото е важно за всяка една власт да не остава без опозиция. На въпрос как вижда развитието на БСП, Румен Радев отговори, че многократно е заявявал, че в партийни дела не се меси.

Снимка: БГНЕС

Президентът коментира левицата в с. Труд, където е по повод 150-годишнината на местната църква „Света Троица”. Радев отбеляза, че не за първи път е в тази църква и че познава отец Кирил още от времето, когато е бил в Авиобазата в Граф Игнатиево.