„Необходима ни е не просто сделка за нов кабинет, а ефективно управление за стратегически хоризонт“, каза президентът Румен Радев към Кирил Петков, Асен Василев и Никола Минчев от „Продължаваме промяната“. Държавният глава провежда консултации с всички парламентарно представени партии преди да реши на коя от тях ще връчи третия проучвателен мандат.

Снимка: БГНЕС

„След прокараните нови червени линии, съставянето на правителство не е лека задача“, каза Радев. Според президента е много важно да се чуят позициите на всички партии за излизане от политическата криза.

„Вашата позиция е важна, защото вие сте най-голямата политическа формация и от вашата подкрепа и поведение зависи до голяма степен дали формирането на кабинет в рамките на това Народно събрание ще може да стане“, каза Петков.

Снимка: БГНЕС

„Ние осъзнаваме отговорната позиция, в която сме. Политическата криза трябва да се избегне почти на всяка цена“, отговори Кирил Петков.

„Ние сме тук, за да заявим готовност да бъдем максимално диалогични и да направим всичко възможно да има работещ парламент и правителство. Единствено не сме готови да дадем всички обществени средства на хора, които да ограбят населението на страната“, каза още Петков.