Росен Желязков е новата номинация на правителството за транспортен министър. Името му беше одобрено днес на заседание на Съвета на коалицията.

„Името на новия транспортен министър вече е ясно, това е Росен Желязков. Той е технократ, добре запознат с новите технологии”, каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Желязков е настоящ шеф на Комисията за регулиране на съобщенията и бивш главен секретар на Министерски съвет. Той получи висока оценка от бъдещите си колеги в кабинета. Нарекоха го „дялан камък”.

„Добър юрист е, беше главен секретар на министерски съвет, в крайна сметка мисля, че ще се справи. Добър избор е”, коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Коалиционният съвет предлага спешна среща с президента Румен Радев заради подписването указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР. Според коалиционните партньори забавянето може да е умишлено.

„Ние сме готови на среща, на която той да изложи своите аргументи за неподписването на този указ. Защото не желаем конфронтация с президента на страната”, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Указът за освобождаването на Маринов от поста на главен секретар на МВР се бави от миналата седмица. Според президента това е заради липса на съгласуване.

„След всички проблеми и провали в МВР – премиерът преценява дали това е най-удачният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността”, посочи президентът Румен Радев.

Плановете на кабинета са новите назначения във властта да бъдат гласувани до края на тази седмица. Управляващата коалиция съобщи, че бъдещите и настоящите министри всеки месец ще се отчитат за свършеното пред Съвета на коалицията.