Росен Желязков е новата номинация на правителството за транспортен министър. Името му беше одобрено днес на заседание на Съвета на коалицията. Тя идва, след като миналата седмица издигнатият за поста Александър Манолев оттегли кандидатурата си.

Името на Росен Желязков става известно покрай аферата „Костинброд” през 2013г. Тогава бяха надпечатани по-голям брой бюлетини за изборите.

Прокуратурата повдигна обвинение на Желязков, който тогава беше главен секретар в служебното правителство на Марин Райков. Впоследствие той беше напълно оправдан.

Снимка: btvnovinite.bg


Росен Желязков споделя в предаването „Тази неделя” по bTV, че това е бил тежък период за него.

"Не го чувствам като сянка, в мен дуализъм няма, нито на постравматичен синдром, нито носталгия по тази длъжност. Всеки, който е решил и се занимава с обществена дейност, и е на публична позиция, знае, че степента на дължима грижа е такава, че се допуска съответна отговорност за действия или бездействия”, коментира Желязков.

Снимка: btvnovinite.bg


Бъдещият министър не крие и увлечението си по рок музиката и китарата. „Музиката владее всеки от детството и във всеки има музика. Нвсякъде имам китара – и в Министерски съвет преди имах китара”, споделя още в интервюто.

Снимка: btvnovinite.bg

Той и неговата група имат сингъл и видеоклип – „Why do you love me”.