Рокади по партийните върхове на ГЕРБ - лидерът остава същият, но с нови заместници. Форумът на ГЕРБ беше онлайн и се случваше на още 30 точки в страната.

Кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов вече няма да са заместници на Борисов. Техните места се заемат от Томислав Дончев и Даниел Митов. Фандъкова и Николов остават в широкото ръководство на партията, в което също имаше рокади.

Оттам си отива Менда Стоянова, например, но пък влизат Костадин Ангелов и Деница Сачева.

Борисов обясни пред съпартийците си, че смяната им не напомня по нищо на тази на Цветан Цветанов. Просто двамата трябва да се съсредоточат върху работата си по кметства, а партийната работа изисква всекидневно присъствие.

„Каква ми е логиката? Предстоят ни два много тежки месеца срещу много, много пари, които са изправени срещу нас, парите на олигархията. Аз направих недопустими грешки, които за радост се отчитат като успехи сред нашите евроатлантически партньори“, заяви Бойко Борисов, председател на ГЕРБ.

Новите начело са Даниел Митов и Томислав Дончев.

"Политиката в последно време се превърна само в крамоли, викове, скандали, колеги политиката е да вземаш решения“, заяви Томислав Дончев.

Борисов коментира и случващото се в комисията за ревизия на Мая Манолова:

"Вие виждате и какво става с тази комисия, все едно арбитражен съд между бизнесмени, спорят за договори и една повторена лъжа става истина. Но с тези избори народът им даде да разберат и на едните, и на другите, че не иска да ви има, не иска да ви изчегърта“.

Лидерът се обърна и към своите да внимават да не стават грешки при машинното гласуване.

„Ако народът пак така ни подреди, не е хубаво да сме в ситуация на крайна враждебност и както Господ е казал - Обичай врага и обяснявайте как ще махнем гишетата и ще модернизираме държавата. Царят едно време казваше - Бъдете господари на мълчанието, ние нека да бъдем господари на изразите“.

След рокадите нямаше разочаровани.

Йорданка Фандъкова, каза, че не се чувства обидена, а напротив – много доволна.

„Започваме веднага работа в цялата страна, за да може да се представим добре и да бъде отново първа партия“, заяви Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ.