Генерал-майор Златко Златев е новият генерален директор на Държавния авиационен оператор. Назначението е по заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

Авиоотрядът управлява и поддържа самолетите, с които летят висшите ръководители в държавата. Генерал Златев сменя Тодор Коджейков, който стана шеф на авиоотряда, без да има никакъв опит в авиацията.

От ресорното ведомство посочвсат, че Златев е пилот с дългогодишен летателен и методически опит във военната и гражданската авиация, с близо 6000 летателни часа.

Участвал е в командването и управлението на компонентите от въоръжените сили на територията на страната и чужбина. Над 8 години е бил командир на 24-та Авиобаза-Крумово, отговарящ за планирането, обучението и подготовката на състава.

От 2015 г. е назначен за заместник-командващ на Съвместното командване на силите към Българската армия. Изпълнявал е полети за правителствения "Авиоотряд 28", както и за български и международни авиокомпании.