От днес Славея Стоянова официално встъпи в длъжност като заместник-министър на околната среда и водите. Тя замени задържания и обвинен в търговия с боклук Красимир Живков.

Снимка: btvnovinite.bg
Вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира лаконично новото назначение в екоминистерството.

Министърът на околната среда и водите обясни пред БНТ, че Стоянова не е политическо, а експертно назначение. Димитров я предупредил, че ще чуе за себе си неща, които никога не е чувала.

Снимка: btvnovinite.bg
Едно от предишните назначения на Стоянова е като излпълнителен директор на оловно-цинковия завод в Кърджали, който беше един от основните замърсители, но и голям работодател.

Местната структура на ГЕРБ е недоволствала срещу Стоянова през 2013 г., припомнят местни медии. А новият заместник-министър отказа интервю днес.

Вицепремиерът Каракачанов пък призна, че е близък с арестуваните заедно с Живков бизнесмени братя Бобокови, но отрече да има нерегламентирани връзки с тях.

Снимка: Информационен център на МО

В деня на Ботев той пристигна в Шумен и наблюдава демонстративни стрелби в учебен център „Марково“. Каракачанов потвърди информацията че е бил кум на сватбата на Пламен Бобоков.

Снимка: btvnovinite.bg
„Когато преди 25 години примерно си станал кум на някой, логично е за 25 години човек да се развие. Един става бизнесмен, друг политик, трети става лекар, четвърти журналист. Взаимоотношения дотолкова доколкото на трите му деца, на които съм кръстник, сме се срещнали по рождени дни и други такива семейни мероприятия, да“, коментира той.