Новината за смъртта на Джордж Майкъл разтърси света. Това е поредна загуба за музикалния свят през 2016 г.

България помни единствения концерт на певеца през 2007 г., посветен на медиците ни в Либия. Годината е 2007 г., а това е единственият концерт на легендата Джордж Майкъл в България.

Тогава 20 000 пеят заедно на стадион "Локомотив" за свободата на медиците ни в Либия. А Влади Ампов – Графа е един от подгряващите изпълнители.

„Спомням си, че това беше една моя сбъдната мечта, супер много се вълнувах. На сцената заедно с мен се качи и Мария Илиева и това беше преди точно 10 г. и ще остане незабравим спомен.

Каква ирония на съдбата – една от най-известните коледни песни е изпял човекът, който на Коледа си отиде. Но явно Господ прибира най-добрите си деца на Коледа”, казва Графа.

На концерта Джордж Майкъл посвещава на медиците ни песента "Фрийдъм".

„Моята дъщеря специално пътува до Лондон, за да говори с неговия продуцент и го убеди за тази кауза "Не сте сами" – за нашите либийски сестри. След този концерт имаше голям отзвук и го показваха 5 пъти. С негова помощ освободиха медицинските сестри”, спомня си Ованес Мелик Пашаев, президент на "Жокер медиа".

Той си спомня също е за професионалното поведение и изпълнение на Джордж Майкъл, който е бил болен по време на концерта в България.

„Първият блус, който танцувах с момиче, беше на негова песен и после като опознах неговото творчество и станах диджей, пусках неговата музика, артист, изпълнител с огромна харизма – гиганти – той, Майкъл Джексън, Принс, Фреди Меркюри. Всички отидоха в небесния оркестър”, коментира Диян Савов от "Дийп зон проджект".