Родители внесоха нов сигнал за нередности в приема на още една детска градина в София. 

Симеон е на 3 години и 2 месеца. Записан е в общинската система за кандидастване веднага след раждането си и все още е в списъка на чакащите в 7-а детска градина. 

Снимки на информационната система на Столичната община, направени от Инициативния комитет за иновативна и качествена образователна система, показват, че при класирането на 16 декември Симеон е бил 17-и. Преди него, на 11-а позиция, е момиче. Комитетът обаче е открил, че тя вече е записана преди класирането и забелязват още такива деца.

Снимка: btvnovinite.bg

„След репортажа на bTV за други подобни нарушения в „Овча купел” децата безследно изчезват от системата”, обясни Васил Николов от комитета. 

Инициативният комитет описва общо 102 нарушения, които подадоха като сигнал в Столичната община.

Директорката на 7-а детска градина „Детелина” е в отпуск по болест от началото на седмицата и не можа да отговори на въпросите ни. 

От общината коментираха, че в градината са правени 2 проверки – от Регионалното управление на образованието и Столичната община. Едната не показва нарушения, а другата открива деца, които не са вписани в системата, но всички имали документи.

Юлия Ваклинова се подготвя психически, че Симеон може и да не влезе в градината до предучилищна възраст.