Преди дни бащата на 3-годишния Младен от Варна развълнува хиляди с трагичната история на детето.

„Искам да споделя и с хората, които не знаят за какво става въпрос – от една ваксина „Пентаксим” какви неща се получават. Младенчо беше до 1,6 г. – нормално, здраво, развито дете, говорещо, хранещо се. Ще се опитам да намеря сили да продължа. След като му е поставена ваксина, тръгват да му се схващат краката, оттам съпругата ми тръгва по лекари”, разказва бащата през сълзи.

Когато се случва това, бащата е далеч от дома – работи на кораб.

Младен вече е на 3 години, но развитието му се забавя. Заради схващането и изкривяването на краката, което по думите на родителите се получава след ваксината, лекарите назначават и правят ортопедична операция. След нея Младен е напълно обездвижен, спира и да говори.

Родителите смятат, че упойката може да е отключила състоянието, в което се намира детето.

Снимка: bTV

Операцията е извършена от един от утвърдените детски ортопеди във Варна – доц. Димитър Райков. Д-р Райков отказа да коментира случая.

В писмен отговор от варненската болница „Св. Анна” е посочено, че направеният преглед на медицинската документация не показва отклонения на алгоритъма за провеждане на лечението при такава диагноза нито по време на операцията, нито при следоперативното възстановяване на детето.

Снимка: bTV

Семейството кандидатства в момента за лечение в чужбина пред Фонда за лечение на деца, въпреки че детски невролог ги съветва да се откажат, защото няма шанс детето да излезе от това състояние.

„Няма да се предаваме. Никой родител няма да си остави детето – това не е счупена кола да я захвърлиш да гние, ние ще се борим колкото можем, с каквото можем”, категоричен е бащата.

Снимка: bTV

Междувременно приятели и роднини на семейството започват благотворителна кампания с цел да съберат средства за лечението на Младен. Семейството пък ще си търси правата в съда, за да се разкрие причината здравото им дете да изпадне в състояние на пълно обездвижване.

Можете да се включите в кампанията в помощ на детето във „Фейсбук”. Банковите сметки са:

Младен Младенов Алексиев

BG23UNCR70001522882681;

BG70UNCR70001522882805;

BG59UNCR70001522882809

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!