Родители от Несебър протестират за съмнително високите цени на ученическите карти за транспорт. Фирма превозвач по автобусна линия Слънчев бряг - Бургас изненадващо е повишила базовите цени, твърдят протестиращите.

Мария Господинова отива за месечна карта за сина си, след като от 1 февруари влиза в сила ново намаление от 70% за автобусния транспорт за ученици и пенсионери. На касата на фирмата превозвач вместо 86, се налага да заплати 145 лева.

Потърсихме фирмата, която изпълнява автобусната линия по маршрута Слънчев бряг – Бургас, за да обяснят на какво се дължи разминаването между мярката на правителството за 70% отстъпка в картите за ученици и цената, която те предлагат в момента.

„Хората останаха с впечатлението, че това ще бъде ученическата карта и те така се смятаха. Колкото е била ученическата карта, намалят 70% и очакват една много ниска цена. Реално обаче нормативната уредба казва друго - намалението ще се прави на редовната цена на превозвача“, каза Таня Бойчева - управител на транспортна фирма.

От автобусната фирма заявиха още, че очакват официално становище от Министерството на транспорта.