Вторник ще бъде последният по-топъл есенен ден за тази седмица. Температурите през деня отново ще бъдат около 22-24 градуса. По Черноморието ще е по-хладно – около 18-19 градуса, а за София - 23 градуса.

Сутрин ще бъде студено с температури около 5-7 градуса, на места в Северозападна България и по-ниски, съобщават от НИМХ.

Снимка: iStock

В сряда през деня ще започнат слаби превалявания от дъжд в Северна и Източна България, а температурите ще се понижат с около 10 градуса и ще бъдат между 11 и 18 градуса. В София - около 15 градуса. По-студено ще бъде в местата с валежи.

През нощта срещу четвъртък и в сутрешните часове на места в северните райони от страната валежите ще преминават в сняг. През деня в четвъртък валежите ще обхванат цялата страна, на места дъждът ще преминава в мокър сняг.

Температурите доста ще се понижат и ще бъдат през целия ден около 3-8 градуса, по Черноморието до 11 градуса. През нощта срещу петък валежите постепенно ще спират, но в петък ще остане студено през целия ден.

Снимка: iStock

Сутрешните температури на места ще бъдат отрицателни, а дневните ще бъдат до около 12 градуса. За София - около 8-10 градуса.

В събота ще има разкъсана облачност, а дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 13 и 17 градуса, за София около 13 градуса.

В неделя ще бъде предимно слънчево, а температурите ще бъдат между 15 и 18 градуса.