Връх Снежанка в Пампорово побеля тази нощ. На върха, който е с надморска височина от 1926 м., се е образувала снежна покривка над 1 см.

Сняг е превалял и на връх Перелик, а на връх Рожен, където надморската височина е 1750 м,  валежите са били от дъжд.

Снимка: btvnovinite.bg

В момента на връх Снежанка температурата е 0 градуса, а в Пампорово –2 градуса. На Рожен най-ниската температура е била 1,5 градуса. 

В следoбедните часове от северозапад облачността ще започне да намалява и по-късно ще има слънчеви часове. И днес ще остане хладно – температурите ще са между 12 и 17 градуса, в София – около 13 градуса. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север-североизток. 

Снимка: btvnovinite.bg

В планините преваляванията също ще спрат и там облачността ще намалява. Ще духа до умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7 градуса, на 2000 метра – около 0.

Утре сутрин ще е хладно, но през деня бързо ще се затопли. Максималните температури в страната ще са вече между 18 и 23 градуса и ще е предимно слънчево.

В четвъртък дневните стойности ще са с още 2-3 градуса по-високи, но ще има повече облаци. В петък ще превали на места, с по-голяма вероятност в Северна България и в планините.

През уикенда валежи не се очакват, ще е предимно слънчево,  с температури около и нас 20 градуса.