Трудовата книжка става електронна. Това реши парламентарната . Те бяха внесени от Божидар Божанов от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и група народни представители. 

"Трудовата книжка вече няма да е хартиена, каквато досега сме я познавали. Превръща се в едно електронно досие, което ще бъде в масивите на Национална агенция за приходите“, коментира заместник-председателят на комисията Искрен Арабаджиев, който определи гласуваните промени като „революционни“.

„Промените предвиждат също и намаляване на административната тежест върху бизнеса. Няма да има вече загубени трудови книжки, което ще спести много усилия и на гражданите в комуникацията с администрацията. Много работа беше свършена от страна на Националната агенция за приходите, народните представители, Министерството на труда и социалната политика, също и от неправителствения сектор, така, че да може всички да се обединим около тези промени и да получат пълна подкрепа“, посочи още той.

Арабаджиев уточни, че процесът за преминаването към електронен вариант на трудовата книжка ще отнеме време, като информацията ще бъде администрирана от Националната агенция за приходите. В крайна сметка 2026 г. е крайният срок, в който трябва да приключи процесът и поетапно да започнат новите записи да се въвеждат в системата, посочи той.