Dir.bg връчи наградите на третото издание на конкурса за чиста журналистика - Web Report, на тържествена церемония тази вечер.

Конкурсът, който се бори срещу фалшивите новини, и тази година отличи с парични награди най-добрите журналистически материали в шест категории - "Общество", "Икономика", "Култура и изкуство", "Технологии и иновации", "Истински Истории", а за първи път и "Спорт".

За втора поредна година бяха раздадени и почетни награди за фото- и видеорепортаж.

В категория "Култура и изкуство" големият победител стана репортерът на bTV Димитър Иванов за материала си „Йордан Радичков-внук: Денят на писмеността е истинският празник за и на духа“.

Номинирани в тази категория бяха още Паулина Гегова от Marica.bg и Панайот Стефанов от Nula32.bg.

Венелин Петков, директор "Новини, актуални предавания и спорт" в bTV, връчи наградата в категория "Технологии и иновации“ на Мила Чернева от Capital.bg.

"На всички колеги искам само да кажа едно много важно нещо - работете, бъдете смели, просвещавайте, търсете истината, защото не можем да позволим на простащината да ни завладее", каза Венелин Петков.

В категория "Истински истории" бе номиниран и операторът на bTV Добромир Иванов за филма си „Дишай!“.

Журито избра за победител в тази категория Вяра Деянова, Bravestories.eu, за „Йото, който гледаше Чернобил“.

В конкурса участваха повече от 100 журналисти с над 300 материала. Във всяка категория бяха номинирани трима участници, като един от тях бе избран за победител.

Вижте кои са останалите победители в конкурса ТУК.