Продължава кошмарът с трафика между Враца и Монтана заради ремонта на международния път Е-79. Граждани алармираха за разбити пътища, камиони-нарушители и липса на контрол по един от обходните маршрути, където вчера едва не бе отнет човешки живот.

Отбивката за Вършец е алтернатива само за колите до 10 тона, заради ремонта на моста при село Краводер. Част от тираджиите твърдят, не виждат знаците, други си признават, че са в нарушение.

Михаил Фаел, водач на естонски ТИР, обяснавя, че е видял знак, но се е движил по навигационната система. Така Михаил от Естония навлиза в третокласния път въпреки забраната и макар да не кара с висока скорост, причинява катастрофа. Той навлиза в насрещното и ранява сериозно водача на лекия автомобил.

Михаил обяснява, че колелото попаднало в дупка и машината изхвръкнала. Всичко се случва заради яма на пътя, казва шофьорът от Естония.

Веселин Николов, директор Областното пътно управление във Враца обяснява, че дупката е от няколко дни. „Ние успяваме да я пълним само с фрезован материал, но тежкото движение я избутва за часове и затова се е получил този нещастен инцидент”, обясни Николов.

Ямите са визитка на шосето, което малко преди затварянето на международния път е поизкърпено, но не издържа на безконтролния трафик. След катастрофата в този участък на пътя ще поставят нов знак – заради безбройните неравности. Дали ще има постоянни патрули срещу тировете обаче, засега не е ясно.