Хора от няколко села в старозагорско искат ремонт на опасен участък от път, по който ежедневно минават автобуси и тежка техника.

Пътят през село Маца свързва две области – Ямбол  и Стара Загора. За хората от десетки села той е единствената връзка с града.

На пътя липсва настилка и няма мантинели. Шофьорите минават с не повече от 20 км в час и твърдят, че непрекъснато има пътни произшествия.

Динко Иванов, кмет на село Овчи кладенец, разказа как две млади момичета пропаднали преди време в страшна дупка на пътя, спукали картер и колата им била извлечена.

По пътя минават и работниците в ТЕЦ „Марица – Изток”. Манол Тенев, който е шофьор на автобус, прави по няколко курса на ден.

„Рейсовeте опират до долу, картери много са оставени тук, много е ужасно. На  няма никаква видимост", обяснява Тенев и допълва, че по пътя е насипван чакъл.

От Областно пътно управление в Стара Загора обещават до началото на зимата да стабилизират пътя.

„По  линия на текущия ремонт не сме в състояние да подсигурим много средства, за да направим действително пътя така, както си заслужава”, обяснява Илия Златев, директор на Пътното управление.

Недоволство заради разбития път назрява и сред превозвачите, които отказват да извозват жителите на селото.  „Училищните автобуси постоянно са аварирали”, казва д-р Тенко Тенев,кмет на община Раднево.

Протестът продължава и утре, а ако не започне ремонт, хората заплашват да затворят пътя.