От днес до 24 август се забранява влизането на превозни средства по част от Околовръстния път в София между „Цариградско шосе“ и „Бизнес парк София“, съобщиха от общината. Причината е разширяването на шосето.

В продължение на близо половин година няма да се използва пътното платно между „Цариградско шосе“ и ул. „Лозен“, като движението ще се извършва двупосочно по една лента в посока в западното платно на Околовръстен път в посочения участък.

Забранява се и влизането на пътни превозни средства по ул.“Стар Лозенски път“ между Околовръстен път и ул.„Висо“.

От утре започва ремонт и на бул. „Сливница“ в района на Сточна гара – ще се реконструира уличен водопровод. До 18 март се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Константин Стоилов“ между ул. „Панагюрище“ и бул. „Сливница“.

Това ще наложи промени в маршрутите на автобуси №20, 21/22, 79. 309 и тролейбус №9.

Отново от утре, но до 8 април се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Искърско шосе“ в участъка от ул. „Туше Делииванов“ до ул. „Илия Бешков“. Това ще промени маршрутите на автобуси №10, 14, 88 и 604.

Хубаво беше, когато беше готово

Още от днес ремонт има и поне на още едно място – на прясно ремонтираната ул. „Граф Игнатиев“. В района на пресечката с „Шишман“ има разбити плочи и дефекти и общината е изискала подмяна за сметка на изпълнителя.

От „Московска“ 33 отбелязват, че вероятно в района ще има и други ремонти на ремонти, но това било нормално при високата натовареност на участъка.

Междувременно, от „Спаси София“ сигнализираха, че и друг знаков ремонт е с плачевен резултат – кръстовището при Ректората. Организацията показа кадри, на които добре се виждат пропаданията в участък, изграден преди едва година и половина и който е част от многомилионен проект на общината.