Пореден ремонт на ремонта в столицата. Част от „Искърско шосе“ ще бъде преасфалтирана отново, 10 месеца, след като пътиният участък беше ремонтиран. Тогава около „Гара Искър“ беше направен основен ремонт и бяха изградени велоалеи, но сега отново е разкопано.

Снимка: btvnovinite.bg

Причината – отводнителните шахти, които пропаднали. Сега се налага, обаче, целият нов асфалт да бъде изкъртен, а трасето преасфалтирано отново.

Неудобство има и за пътуващите се градския транспорт, Цветанка с изненада разбира ,че отново трябва да ходи пеша. „Нямаше и на спирката от тези бележки, че е затворено, на практика, в този участък няма никакъв транспорт“, допълни жената.

Снимка: btvnovinite.bg

От Столичната община обясниха за bTV, че още, след като трасето е било готово, заедно със Строителния надзор, не са приели изпълнението на дъждоприемните шахти. Изпълнителят е върнат – за своя сметка да укрепи и преасфалтира участъка.

Изпълнителят днес не беше открит за коментар. Той е консорциумът „Щрабаг-Трансгео“, който спечели обществена поръчка на Столичната община за близо 8 млн. лв. Сега ще извърши новия ремонт за 137 хил. лв. Трасето трябва да е готово до 15 септември.