До 2 седмици ще бъде ремонтиран новият тротоар до метростанция „Медицинска академия“, който пропадна след проливните дъждове. Това съобщиха пред bTV от общинската фирма "Метрополитен".  

По-малко от половин година, а вече неизползваем. За дефектите по тротоара сигнализира гражданската организация "Спаси София".

Снимка: btvnovinite.bg

„Някой очевидно не си е свършил работата. За третата метролиния бяха похарчени почти 1 милиард лева и в крайна сметка резултатът пропада буквално“, казва  Стефан Спасов от „Спаси София“.

Снимка: btvnovinite.bg

От Столичната община обясниха, че тротоарът не е разкопаван заради строителството на метрото. От „Метрополитен“ допълниха, че са сменени само плочките.  С нови върху старата основа.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тук сме изненадани от един стар колектор, кабелен колектор. Ако в колектора има действащи кабели, тяхното изместване по байпасни маршрути ще отнеме повече време“, казва инж. Кирил Зайков от „Метрополитен“.

Снимка: btvnovinite.bg

От енергодружеството казаха за bTV, че старият колектор не е тяхна собственост и отговорност. Ако проверката установи пропуски, фирмата строител ще бъде санкционирана.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!