83-годишна жена подписва договор, според който строителните дейности струват  63 700 лева. Полицията в Златица проверява сделката.

Тази история започва преди няколко седмици с ремонта на една плевня. Собствениците на имота смятат, че са станали жертва на огромна измама.

Снимка: btvnovinite.bg

Ремонтът на малката постройка е само началото на непланирани строителни дейности в тази къща, твърди една от собственичките й. След появата на първия майстор, се налага намесата на още една бригада.

Майсторите твърдят, че има теч, на покрива се качват 6 човека и изведнъж се чува трясък, твърди жена, близка на семейството.

Снимка: btvnovinite.bg

Според друга жена, роднина на собственичката на къщата, разказва, че е удряно с инструменти и са чупени здрави греди.

Възрастната жена подписва договор, според който цената на ремонта на покрива е 63 700 лева. Тя твърди, че е накарана насила да го подпише.

Снимка: btvnovinite.bg

„И са я носили на ръце до колата. Закарали са я при нотариус, в легнало състояние се е разписала. Просто са се възползвали от здравето на една 83-годишна жена”, твърди нейната близка.

Изпълнителят е фирма, регистрирана в Бухово. Там не откриваме управителя й. По телефона той отказва среща с екипа ни. А това е първият договор, подписан  от жената, този за ремонта на плевнята и покрива на кухнята и банята. Извършва го Христо Христов от Златица.

Христов показва копие на документа, който обаче изглежда различен. Казва, че за своя ремонт взима 8000 лева.

Снимка: btvnovinite.bg

83-годишната жена твърди, че докато текат ремонтните дейности в къщата, плаща общо 18 000 лева.

По случая работи вече и полицията в Златица