Всяка каруца, влязла в столичния квартал „Лагера” ще бъде разпрягана. За това предупредиха от инициативата „Лагера и приятели”.

Доброволците, които се грижат за квартала и за целта организират акции в социалните мрежи, са търсили помощ от властите, но резултат няма. Каруците влизат, въпреки забранителните знаци.

Затова и хората се готвят да се оправят сами с проблема. „И до там ще се стигне, ако контролните органи не вземат нещата в свои ръце. Подавали сме сигнали неколкократно, но набезите продължават”, каза пред bTV Радослав Радев от гражданската инициатива.

Съкварталецът му Александър Милев подчерта: „Не не сме агресори, ние не ги нападаме, за нас няма значение кой какъв е”.

Кметът на общината Христо Апостолов (РБ) посочи, че са били осигурени полицейски патрули, но те явно са недостатъчни. От началото на годината са съставени и 120 акта по 500 лв., но е друг въпрос дали глобите някога ще бъдат събрани.

„Столична община няма терен, където да гледа конфискуваните коне”, отбеляза той.

А жителите на „Лагера” се готвят да блокират и без това задръстения заради метрото бул.”Цар Борис III” – не само заради каруците, но и заради незаконните гаражи, липсата на паркоместа и лошото състояние на игрищата в квартала.