Вода в Омуртаг за цели 6 часа. След поредна среща на кризисния щаб, беше решено водата да бъде пусната от 17 до 23 часа.

Надеждите са, че от понеделник в града ще бъде възстановено режимното водоподаване - чешмите да текат по няколко часа, през вечер.

Поредната среща на кризисния щаб завърши без особен успех. За пореден път хората чуха обещанията на институциите, че се работи за да има града нормално водоснабдяване. Това обаче може да стане най-рано в края на следващата година.

„Аз съм обнадежден като кмет,че всичко ако върви по план,догодина живот и здраве, ще има вода в гр.Омуртаг”, заяви Неждет Шабан,кмет на гр.Омуртаг.

Дотогава в Омуртаг ще се оправят както могат - с вода за по няколко часа през няколко дни. Затова и протестите ще продължат.

„Протестите няма да спрат докато не се срещнем със Сотир Цацаров и не предадем документите,които ги имаме”, обясни Петър Чечев, представител на протестиращите.

Според хората при изпълнението на проекта за водоснабдяването на града са допуснати груби грешки, трасето е направено некачествено и е злоупотребено с пари за важната инфраструктура.

Въпреки че нямат разрешение, протестиращите се заканиха да затворят утре по обед пътя София-Варна до входа на Омуртаг.