С 3,8 милиона лева инвестиционен кредит общинската администрация в Габрово ще възстанови общо над 165 хиляди квадратни метра улични настилки след ремонтните работи по водопреносната и канализационната мрежа, извършвани по проекта за водния цикъл на
града. Това съобщиха от пресслужбата на администрацията.

Кредитът ще бъде взет от Фонда за органите на местно самоуправление в България - ФЛАГ и ще бъде усвояван поетапно през 2013 и 2014 година.

Поемането на дълга се налага, тъй като разходите по водния проект, финансиран по оперативната програма "Околна среда", включват само възстановяването на изкопаните участъци, обясниха от общината. Ако не се преасфалтират цялостно улиците след разкопаването и ремонтите по водопреносната мрежа, в града би се създало високо социално напрежение, смятат от общината.

Разчетите на администрацията са във възстановяването на уличната мрежа да бъдат включени 134 700 кв.метра асфалтови настилки, 4 700 кв.метра паважни настилки и 26 200 кв. метра тротоарни настилки по улиците, където е обновена водопреносната и канализационната мрежа.