В Шумен служители на фирма „Автомагистрали Черно море" си искат заплатите. С това искане хората излязоха на протест.

Няколкостотин души от фирмата, която е ангажирана със строежа на най-новата отсечка от магистрала „Хемус" край Шумен, вече три месеца са без пари. Държавата не е издължила 13 милиона лева към строителя.

Пътните строители настояват за незабавно плащане на поне част от дължимите средства. Те искат и оставката на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура”.

„Ситуацията първо, ако продължаваме по същия начин, ще излезе извън контрол. Оплакванията на хората са първо - нямат никакви вече суми за семействата си, няма вече суми дори да се работи вече на самата магистрала, децата ни се връщат от детска градина, кредити не се обслужват”, коментира Господин Янков.

Преди дни от строителното министерство и пътната агенция обясниха, че до момента от шуменската фирма не са представили сертификати за извършена през тази година работа. Регионалният министър Десислава Терзиева поясни, че е внесла искане правителството да отпусне целево финансиране за обекта, тъй като този строеж се финансира от бюджета и се определя като изключително важен.