Политическите страсти в Пловдив се разгорещиха, ден след като съдът отстрани от поста кмета на града Иван Тотев.

Той е обвинен, че е извършил престъпление по служба при строежа на зоологическата градина, като е ощетил общината с 1 млн. лв.

Противниците на кмета настояват прокуратурата да разследва и други сделки за милиони в Пловдив. Поддръжници от ГЕРБ твърдо застанаха зад него.

„Това е един от първите случаи, когато прокуратурата повдига такова тежко обвинение към политик. Това което се случва в Пловдив в момента, е едно много черно петно върху историята на Пловдив, защото такова нещо досега не се е случвало  още повече в момент, когато ни предстои да бъдем  европейска столица на културата”, коментира Николай Радев, общински съветник БСП.

Според бившия кмет на Пловдив Спас Гърневски, в момента общински съветник от ГЕРБ, винаги когато предстоят избори, излизат някакви доноси и обвинения на прокуратурата.

”Пловдив се управлява пета година по един безскрупулен начин, който и в момента виждаме... Именно под формата на диктат, на налагане силово на воля. По този начин в Пловдив бяха осъществени много проекти ,които будят съмнение – Симеоновата градина, Колодрума, зоопарка, ремонт на  булеварди”, атакува Слави Георгиев, общински съветник от Патриотичния фронт.