Нова серия от сагата „роднински назначения с политически протекции”, този път в Ботевград. Кметът на града твърди, че бивши и настоящи членове на ГЕРБ уреждат свои близки на държавна работа.

Според кмета Иван Гавалюгов през последната година близки до бившия кмет Георги Георгиев и до настоящия депутат от ГЕРБ Мартин Тинчев са били назначавани в държавно предприятие.

По думите му става въпрос за местния клон на „Булгартрансгаз” и за Йорданка Лалчева – бивш председател на общинския съвет при бившия кмет Георгиев, сега техник-механик в дружеството. Шофьорът на Георгиев, който също се казва Георги Георгиев, отново е шофьор, но на държавна служба.

И още – в дружеството са близките до депутата Мартин Тинчев Светла Лазарова на длъжност архивар, която е съпруга на негов братовчед. Майката на Тинчев пък, Валя, е назначена за чистачка.

„Нито аз, нито ГЕРБ сме назначили когото и да е, източникът на това твърдение е анонимен. Това е скалъпена лъжа и полуистина”, категоричен е Тинчев.

Снимка: bTV

Според него майка му работи на 4 часа в дружеството много преди той да стане депутат.

Настоящият кмет Гавалюгов обаче твърди, че назначенията в „Булгартрансгаз” са плод на съюзяване между бившия кмет Георгиев, от когото ГЕРБ се отказа, и настоящите съветници на ГЕРБ.