Бояна Койнова и Атанас Пеев решиха да се оженят днес по онзи традиционен начин, както са го правели навремето хората в планината. Заедно с  гостите, които бяха поканили на своето тържество, те направиха типичната родопска сватба.

Всички бяха облечени с народни носии, дори най-малките. Неизменна част от щастливото събитие, бяха съпроводът на гайда и хубавата родопска музика.

Бояна е на 28 години и е от Варна, а Атанас, на 31 години, е от Смолян. И двамата имали в представите си точно такъв вид сватба и ето, че съдбата ги срещнала.

Кумът им Янко Марангозов е отдавна комита – член е на Сдружение „Родопски хайдути”.

Булката бе изведена от своя баща от Алибеевия конак в Смолян, който я предаде на бъдещия си зет.

Конакът също бе част от магията на празника. Той е строен през 18-19 век и е най-старият цялостно запазен конак в централната част на Родопите.

За венчавката пък младата двойка е избрала църквата „Свети Никола” в Устово.

„По принцип винаги така съм си представял моята сватба и иси намерих половинка, която споделя това мое виждане. 125-те гости, които сме поканили също са в носии, защото тачат българските традиции”, каза младоженецът.

„И двамата сме отраснали с традициите, въпреки, че сме от различни краища на страната, винаги сме знаели, че точно това е начинът, по който искаме да съчетаем живота си”, заяви пък младата булка.