Днес започна маркирането на опасни, сухи и гнили дървета в лесопарковата част на Борисовата градина. 

В началото на месеца клон на дърво в централния столичен парк падна върху майка с дете и рани леко жената. Още тогава от Столичната община обещаха, че до броени дни ще започнат изследването и маркирането на дървета в Борисовата градина, а от есента – изсичането на тези от тях, които са опасни.

Санитарната сеч ще обхване частта между булевардите "Драган Цанков", "Пейо Яворов", "Цариградско шосе" и "Евлоги и Христо Георгиеви". По предварителни данни между 5 и 10% от дърветата ще бъдат отбелязани като опасни.

Всяко едно дърво ще бъде прегледано от специална комисия, която да прецени дали да бъде отсечено, а дотогава специалистите съветват минувачите внимателно да гледат дали дърветата около тях имат маркировка за потенциална опасност.

За последен път проверки в тази част на парка са правени преди близо 20 години (1999 г.). Според д-р инж. Мартин Борисов обаче те трябва да се провеждат през най-много 2 години, защото в градска среда, натоварена от многобройни замърсители, процесите на изсъхване са много бързи.