В Царево изключиха ученика, посегнал на учител по време на час. Случаят е от 18 януари.

Пострадалата преподавателка Калинка Коева сподели през сълзи, че е шокирана, че такъв „малък човек, толкова невръстен, може да се саморазправя."

Петокласникът започнал да пречи по време на урока. Коева обясни, че той отказал да напусне часа и с охраната са го извели. „След малко се върна и ме удари и избяга”, каза тя.

"Тръгна към мен със закани за саморазправа, със закани към директорката и след което го изкарах навънка, това не му е за първи път", обясни охранителят Красимир Богданов.

Класният ръководител Катя Панайотова допълни, че момчето се държи цинично и арогантно към всички преподаватели и тормози децата психически и физически.

Родителите на детето работят в почистването към общината. Пред тях момчето отричало обвиненията.

„И на нас ни е неудобно, че така се говори за него, макар че се стараем, че работим стабилно, както си трябва работата, просто ми е притеснено, неудобно ми е като се говори за моя син”, коментира майка му Златка Борисова.

Даниела Феланова, директор на училището в Царево, посочи, че нямат подкрепата на родителите му.

Педагогически съвет изключва петокласника. "Това дете няма да излезе от образователната система, ще продължи да учи в друго училище”, коментира Магдалена Георгиева, педагогически съветник в училището в Царево.

Друго училище има в Ахтопол.