Почти две години след откриването на „Дунав мост” 2, по съоръжението премина милионният автомобил. Българските и румънските власти го отбелязаха тържествено, а шофьорите от Видин - с протест.

Бисер Славков е с 13-годишен стаж като шофьор и често преминава по „Дунав мост” 2. На връщане от Австрия ТИР-ът му стана милионният автомобил, преминал моста при Видин - Калафат.

„Един малък подарък - хубава снимка на моста, както и рекламни материали и стикер”, изброи управителят на съоръжението Любомир Низамов при връчването на приза в четвъртък.

От новия мост Бисер поема по българските пътища към Пловдив. „Тук определено има райони, в които не са добри пътищата. Преди години по фериботите, сега пътуваме от тук", коментира шофьорът.

В деня, когато „Дунав мост” 2 посрещна милионния си автомобил, видинчани излязоха на протест срещу дупките в града и областта. „Липсват елементарни табели… Друг е въпросът, че този край е прекалено отдалечен от София и още от Ньоския договор обещават тук да се направят пътища, магистрали и какви ли не правителства говорят, но всичко си остава само на думи”, обясни организаторът на протеста Анжело Дренов.

„Всяка седмица пътувам на някъде. Видин - Монтана по-малко от два часа не мога да го направя, пътищата са трагични", оплакаха се местните. „Незнаеш откъде да тръгнеш и докъде ще стигнеш", изтъкнаха още протестиращите.

Видинчани не помнят през последните над 20 години улиците в града да си били в по-лошо състояние от сегашното.