Десетки обитатели на апартаменти в три блока в столичния ж.к. „Зона Б-5” трудно стигат до жилищата си вече близо половин месец, след като пространство пред сградата се оказа частен имот.

Пред камерата на bTV те разказаха, че на 30 август били разлепени съобщения да преместят колите си заради почистване на пространство, което използвали за паркинг. Още на следващата сутрин обаче се появили бетонни прегради.

По думите на хората, за пренасянето на хладилник или гардероб трябва да се изминават 300-400 метра пеша, а достъпът на линейки и пожарни автомобили към аварийните стълбища от западната страна на блоковете е невъзможен.

Кметът на район „Възраждане” Савина Савова обясни, че теренът не е паркинг, а частен имот. Според нея достъпът на автомобили със специален режим не е възпрепятстван и има проход откъм бул. „Скобелев” и откъм ул. „Средна гора”. Гражданите я репликираха, като заявиха, че не може да се мине оттам.

Савова призна, че улицата не е довършена, но продължението до ул. „Партений Нишавски” е поръчано за проектиране и ще се постави като въпрос на главния архитект. Срок за решаване на проблема на десетките семейства така и не беше даден.