Не може един човек, признат бизнесмен, който дава на хиляди хора заплати, да дава такъв пример пред над хиляда човека.

По този начин Иван Хамбарджийски – Бриндо обясни пред bTV защо е качил на сайта си скандалното видео, в което шефът на „Агромах” Методи Бачев обяснява по време на тържество, че кметът на Симитли е бил в интимни отношения с премиера Бойко Борисов.

По-късно Бачев беше задържан, а скандалът коства поста на шефа на благоевградската полиция.

Хамбарджийски прекара цяла нощ в ареста. Причината – жалба на Бачев, че кадрите са манипулирани и е бил изнудван от Бриндо.

Според показанията на Бачев, той е бил изнудван да плати 10 000 лева, за да получи "медиен комфорт" и да не излезе клипът в медийното пространство. След като отказал, Хамбарджийски пуснал видеото на сайта си.

Преди години собственикът на сайта също беше разследван за рекет на бизнесмен, с обещание да му осигури свидетел по съдебно дело. След жалба в полицията, по времето на управлението и от сегашния главен секретар, Хамбарджийски беше арестуван, а решение по делото още се чака.

Кадрите се появиха дни след кукерския курбан в с. Черноочене. Обяснението на Хамбарджийски – очаквал бизнесменът публично да се извини или органите на реда да се самосезират, защото на място имало трима полицаи. „Трябва да имаме отношение към кмет, президент, премиер”, подчерта авторът на видеото.

Той заяви, че даже е бил притискан от Бачев заради записа.

Самият Борисов вчера в "Тази сутрин" беше лаконичен: "Пияници не коментирам".

Реакции в парламента

Скандалът с обидния запис стигна и до Народното събрание, а развитието по него разгневи опозицията. БСП призова министър Бъчварова да се намеси по-активно.

След като ръководството на полицията в Благоевград беше уволнено за превишаване на правомощията, днес от БСП поискаха "със същия ентусиазъм, с който брани честта на премиера в интимния скандал, да работи и по техен сигнал", в който става въпрос за злоупотреби за стотици милиони левове от обществени поръчки, спечелени от шефа на "Агромах" Методи Бачев.

Вижте още във видеото: