Въведени са изменения в структурата на Министерския съвет след поредните редакции тази вечер на четирите партии върху текста на коалиционното споразумение.

Закрива се Държавната петролна компания, Агенцията за българите в чужбина преминава към Министерство на външните работи, а Министерството на  здравеопазването ще отговаря  за всички държавни болници.

Агенцията по храните преминава към Министерския съвет, а ББР и Българската агенция за инвестиции, към новото ведомство за растеж и иновации.

Документът, който не е окончателен, определя  разпределението между четирите формации на местата в парламентарните комисии според получените гласове на изборите.

При разпределението на министерските кресла пропорцията е по-различна.

Очаква се в новия кабинет да има двама вицепремиери от „Продължаваме промяната“, а „Има такъв народ“, БСП и „Демократична България“ да имат по един.

Асен Василев ще е вицепремиер и финансов министър. Калина Константинова ще бъде вицепремиер с отговорност за ефективното управление.

Гроздан Караджов ще е вицепремиер от името на „Има такъв народ“, Корнелия Нинова - от БСП и Борислав Сандов - от „Демократична България“.

Очаква се Надежда Йорданова да е правосъден министър.

По-късно вечерта стана ясно, че Националният съвет на „Да България“ е дал мандат председателя на партията в оставка  Христо Иванов да подпише коалиционно споразумение, както и депутатите да гласуват за новия кабинет.